Superfood élelmiszerek

Superfood fogalma

A superfood kifejezés nem újdonság. Már az 1915-ös kiadású Oxford Dictionary-ben is megtalálható, mint "egy tápanyagokban dús élelmiszer, amiről úgy tartják, hogy különösen kedvező hatást gyakorol az egészségre és a jó közérzetre". Egy másik szótárban a kifejezésre a "egy szuper tápanyag dús élelmiszer, ami tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal, antioxidánsokkal és/vagy fitonutriensekkel" leírást adják. Azaz mindkét esetben a különösen egészséges és tápláló étel szinonimája.

Gyógynövények

Rozmaring, gyömbér, moringa oleifera, zöld tea, kurkuma, csipkebogyó

Gyümölcsök

Áfonya, szeder, alma, paradicsom 

Zöldségek

Sárgarépa, fehérrépa, káposzta, babáta, cékla, torma, brokkoli 

Gabonafélék

Rizs, amarant, kender, quinoa, kender 

Egyéb termések

Csokoládé, mandula, gesztenye, oliva olaj