Moringa Oleifera


Mi az a moringa?

A moringa egy egyedülálló fa a Földön, amely a Himalája lábánál, illetve a trópusi területeken terem. Más néven élet és csodafaként is ismeretes a világon. Levelét őrlemény formájában hasznosítják.Természetes anyagokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban rendkívül gazdag, tápanyagtartalma kiemelkedően magas. Aminosavakat, fehérjét, 46 féle antioxidáns anyagot, 90 féle tápanyagot és rengeteg vitamint tartalmaz.


Miért választják sokan a világon a Moringát?

  • energiát adhat és erősítheti az immunrendszert
  • stabilizálhatja a vércukorszintet és a vérnyomást
  • javíthatja a vérkeringést, az agy és a szem vérellátását
  • pozitív hatással lehet a szív és érrendszerre
  • gátolhatja az érelmeszesedést
  • csökkentheti az izületi gyulladást
  • megelőzheti a migrénes típusú fejfájás kialakulását
  • elősegítheti a fizikai megterhelés utáni regenerálódást
  • serkentheti az anyagcserét és az emésztést
  • pozitív hatással lehet a máj és veseműködésre
  • gátolhatja a depressziót és szorongást
  • javíthatja a memóriát

A szárított moringalevél az alábbiakat tartalmazza:

  • • a banánnál 4-szer több káliumot
    • a rozsnál 4-szer több élelmi rostot
    • a narancsnál 4-szer több C vitamint
    • a tejnél 14-szer több kálciumot
    • a spenótnál 9-szer több vasat
    • a répánál kétszer több A vitamint
    • és a joghurtnál kétszer több fehérjét